Mønster: Kragejakke fra Nøstebarn
Garn: Shetland Soft fra Malsen og Mor
Pinner: 4,5 mm

Berit har strikket seg en kragejakke. Siden hun hadde en del nøster til overs så var jeg så heldig å få overta disse. Så kjøpte jeg noen ekstra fra Malsen og Mor. Meningen var å strikke en kragejakke til meg selv. Dette har tatt litt tid for jeg er ikke helt godvenn med dette garnet. Etter at jakken var ferdig så skylte jeg den opp og da ble jakken litt mykere. Men så var det dette med størrelse da :-) . Nå ligger den pent i skapet i påvente at sommeren skal gi en noe slankere figur, for jeg kan vel ikke vente at jakken blir noe større :-)
Det er litt vanskelig å se på bildet, men jeg strikket en enkel flette i vrangborden nede på jakken og på ermene.

Kragejakke

LUE
Mønster: Kalmus
Garn: Debbie Bliss Baby Casmerino 2 nøster
Pinner: 4 mm

Jeg falt for dette mønsteret da jeg så det på Ravelry. Har strikket det i hvitt garn derfor er det litt vanskelig å se hullbord og mønster på dukkehodet. Helene stilte velvillig opp som modell, men luen er nok alt for stor for henne. Hvis dere ønsker å strikke denne luen så går mønsteret helt fra lite barn til Voksen stor str. Jeg har strikket Voksen liten str. Garnet var nytt for meg, og det blir garantert ikke siste gang jeg strikker av det. Utrolig mykt og deilig å strikke med. Tror neppe dette er et kløgarn, så da passer det flott til luer.

luen hvit lue1

Litt påfyll må man ha. Jeg var ganske overrasket over at Retromasker inneholdt så mange prosjekter som jeg faktisk kunne tenke meg å strikke. Therese har allerede pekt ut noen, så da er det vel bare å skaffe seg det rette garnet. Er det noen av dere som har strikket noen av modellene og prøvd det nye garnet fra Dale?

Retromasker strikketreff Projo_0002 Malabrigo sock yarn

29.april har jeg meldt meg på et strikketreff i Oslo som heter “Snelletreff” og i juni er det igjen strikketreff hos Projo. Har dere meldt dere på? Klikk på bildet så kan du lese mer om hva det går ut på.

Det brune garnet kjøpte jeg på strikkekafeen hos Projo Produkter. Det er Malabrigo sock yarn, men det er ikke sokker men et sjal som skal på pinnene etter hvert! Hvilket sjal kan jo være en overraskelse!