Nordlandsjakke3

Mønster: Nordlandskofte fra hefte Rauma Rundfelling voksen 225R
Garn: Timu fra Rauma
Pinner: 2.5 mm og 3 mm

Ja så har jeg også kastet meg på denne nye koftetrenden. Ja jeg har jo strikket kofter før også da! Valget falt på Nordlandskoften. Veldig enkelt og greit mønster. Garnet er helt nytt fra Rauma Fabrikker, og det var en positiv opplevelse. Det er 50% ull og 50% alpakka. Godt å strikke med og gir et veldig jevnt resultat. Deilig å ha på seg, og håper det holder seg like fint etter bruk. Det er jo først da en virkelig kan erfare om det er et godt garn.

Jeg har et problem med rundfelling og det er at koftene gjerne blir litt for store oventil. Men jeg må ha størrelsen rundt hoftene. Kanskje jeg skal felle inn i livet neste gang jeg strikker en slik jakke?

En annen ting jeg hadde problem med var knappestolpen. Jeg som har montert haugevis av kofter opp gjennom årene, og da uten problem, strevde veldig med denne jakken for å få stolpene jevne. Tror faktisk det har noe med rundfellingen å gjøre ;-)
Jaja en unnskyldning skal man jo ha !

Nordlandsjakke1

Nordlandsjakke2