pickles garn

Nå er det en stund siden jeg oppdaterte bloggen. Tro bare ikke at strikkepinnene ligger til pynt. Nei jeg har teststrikket noen plagg, og ikke alt kan vises enda.
Men det kan denne skjønne lille jakken med lue til. Og ikke helt uventet så er det Wenche Roald som har designet settet. Mønsteret er å få kjøpt i størrelsene 2 – 10 år.

Mønster: Minifrost
Pinner: 3 og 3.5 mm
Garn: Pickles new wool

Jeg har strikket den i str 4 år. Den ble litt mindre enn oppgitte mål i mønsteret. Det var grunnet strikkefastheten. Garnet er veldig tynt og jeg synes det var vanskelig å få 24 masker på 10 cm og med pinner 3.5 mm, så jeg endte opp med 25 masker. Jeg skjønner ikke hvordan man kan få 23 masker pr 10 slik det står på deres hjemmeside!

SAM_0633 (2)

Siden jeg ikke klarte strikkefastheten på jakken, så brukte jeg heller ikke så mye garn som det står i oppskriften. Kun 1 nøste av hver farge. Men siden jeg hadde sikret meg 2 nøster så var det bare å sette igang med luen også.
Jakken har raglanfelling noe som gjør monteringsarbeidet mye enklere. Jeg hadde ingen erfaring med dette garnet, og bortsett fra strikkefasthet så var garnet en positiv overraskelse. Etter vask ble plagget utrolig mykt og veldig lett.
(Bilde tatt før vask og sammenmasking under ermet)
raglan

Mønster kan du kjøpe HER. Så da er det bare å sette igang.
Selv har jeg ikke noen som passer denne, men heldigvis så har jeg en venninne med et barnebarn i denne størrelsen!

Lykke til og takk for at du stakk innom.