Driftige damer / Resourceful ladies

(this section shows works from the hands of my late mom and my late mother-in-law)

Ved siden av å være berømt for sine nydelige kaker var min mor en dyktig hekler, og glad i å brodere. Under ser du to av hennes duker, en hekleduk og en brodert duk til Porsgrunds nisseservise:

mor

mor

Min svigermor var et utrolig nevenyttig menneske, det var vel knapt den håndarbeidsform hun ikke forsøkte seg på – småsløyd inkludert. På 80-tallet ble hun portrettert i Norsk Ukeblad, og bildene under er faksimiler derfra. Den store duken hun broderer på befinner seg i dag hos min eldste datter, og hadde svigermor takket ja så hadde det også vært en i dronningens eie – de ringte faktisk fra slottet i etterkant av intervjuet..!

Under og etter krigen var svigermor bukseskredder – hun spøkte i intervjuet med at «det finnes ikke det mannfolk i bygda jeg ikke har slått armene rundt!». Det som først og fremst var drivkraften hennes var å lære nye teknikker; hun improviserte gjerne med tanke på stoffer og fargesammensetninger.

Ved siden av håndarbeidsinteressen var svigermor en glødende kryssordentusiast, og hun etterlot seg en hyllemeter med tettskrevne notisbøker der hun hadde notert ned løsningsord. Ofte sto hun opp sent på kveld og satt utover natten med kryssordene sine.

svigermor svigermor svigermor

På bildet under sitter mine svigerforeldre omgitt av svigermors kreasjoner – sponlampen i taket, puter, veggtepper, broderte bilder, klokkestrenger, klær til dokkene på hylla til høyre, osv.

svigermor