28. februar 2012

vår1

Mønster:Vår votter
Garn: Rauma Finull
Pinner: 2.5 mm

Nok en gang har jeg vært så heldig å få teststrikke for RandiK. Denne gang det nyeste vottemønsteret hennes. Utrolig nydelig mønster og herlige farger.
Vottene er strikket i Rauma Finull, et garn jeg ikke er særlig godvenn med, men det kommer seg litt for hver gang jeg prøver det. Man kan jo ikke gi seg! Problemet mitt er at jeg ikke får maskene til å bli jevne. Jeg ser jo at garnet er litt variabelt i tykkelse og det kan være en medvirkende årsak. En unnskyldning skal man jo ha :-)

Mønsteret erbåde på engelsk og norsk og du får kjøpt det på Ravelry. Jeg regner også med at det blir å få kjøpt som pakke med garn og mønster hos Projo Produkter.

Strever du med starten på tommelen? 
Det har jeg gjort og nå har jeg endelig funnet en måte å få maskene pent opp på.
Hvis det skal være like mange masker foran og bak på tommelen så strikker jeg inn en tråd. Så setter maskene tilbake på venstre pinne og strikker dem en gang til med vottegarnet. Før jeg da strikker videre så trær jeg en tråd igjennom maskene. Når jeg da tar ut hovedtråden(den som ble strikket) så har jeg maskene for forsiden av tommelen, og på den andre tråden er maskene for baksiden klar.
Hvis det skal være ulikt antall masker foran og bak så setter jeg maskene foran på en tråd. Så legger jeg opp x antall masker for baksiden, og før jeg strikker videre så trær jeg en tråd i disse maskene. Da er det veldig enkelt å sette dem på en pinne når tommelen skal strikkes. Det er spesielt i disse tilfellene at jeg har hatt litt problemer med å få tatt opp maskene pent.

vår