Mønster: Lauras Dans av Wenche Roald
Pinner: 2.5 mm
Garn: Rauma Finull

Det er gøy å strikke votter for det går så raskt. Når en i tillegg får lære noe nytt så er det jo ekstra inspirerende. Her var det opplegget som skapte litt hodebry. Heldigvis så var hjelpen nær. Jeg begynte på vottene når vi var på tur til Lillehammer og da var Tori så snill å vise meg teknikken. Den er jo også beskrevet på selve mønsteret, men jeg er ikke så god til å lære på den måten. Håper det vises på bildet for oppleggskanten ble veldig spesiell og fin.
Jeg valgte samme fargene som det er brukt på mønsteret for jeg synes de var så fine. Men her kan du bruke alle de små restene med garn du måtte ha.

Vottene er strikket med dobbel tråd i tommel og fingerfellingen. Dvs, man strikker med garnet fra begge ender av nøstet, en maske med den ene tråden og neste maske med den andre. På den måten så blir tommel og fingertopp i samme tykkelse som resten av votten. Men alt dette står godt forklart i mønsteret.

Takk til Wenche for nok et supert design!

DSC_2179 (2)


T O M M E L I S E

Mønster: Fra boken Eventyrvotter, design Frida Engeset
Garn: Dale Babyull
Pinner: 2.5 mm

Nok et par fra den flotte votteboken. Denne gang til en liten baby. Det var merkelig å strikke så små votter. Jeg tror de skal passe til ca 3 mnd. Grei liten ting til gave-esken!

DSC_2175 (2)