kofter

Ja nesten i en fei. Den hvite koften var jeg nesten ferdig med i fjor, men siden den ble så liten så har jeg ikke giddet å gjøre den ferdig. De to andre fikk jeg garn til i julegave. Når de skulle monteres så tenkte jeg det var best å få ferdig den hvite også. Håper at noen som kommer innom kan passe den slik at den ikke er strikket forgjeves.
Men for å ta en etter en.

TELEMARKSKOFTE
Mønster: Telemarkskofte uten lus
Garn :Smart
Pinner: 3.5 mm

Denne har jeg strikket til min mann. Selv syntes jeg den ble i smaleste laget, men han liker den og da er det vel ok. Han ville ikke ha lus på bolen da det er lett å trekke ut tråder. Selvsagt får han det som han vil :-)
Det ser ut til at den er skjevt montert, men det er den IKKE! Det er nok måten han har den på seg som gjør det :-)

SAM_0123

TRADISJONELL KOFTE
Mønster: Tradisjonell kofte fra Familien nr 5 i 2013
Garn: Dalegarn Falk
Pinner: 3.5 mm

Da jeg så bilde av denne koften så tenkte jeg at den var suveren til meg selv. Strikket den ganske raskt i fjor og målte det beste jeg kunne!! Men den ble for liten og da mistet jeg gløden. Men tok meg i nakken og gjorde den ferdig nå i mars. Gadd ikke kjøpe nye knapper siden den ikke passet. På bildet ser den ikke så verst ut i størrelsen, men jeg liker at en jakke skal “flyte”! Satte derfor i noen gamle jeg hadde liggende. Men kommer det noen som kan passe den så kjøper jeg gladelig nye knapper og setter i.

DSC_2012

NANCY
Mønster: Nancy fra heftet Norske Ikoner
Garn: Sandnes mini alpakka
Pinner: 2.5 og 3 mm

Kofter er på moten som aldri før, og det dukker stadig opp gamle mønster som blir moderne igjen. Ganske morsomt å se for jeg har jo strikket en god del av dem både til meg selv, mine døtre og ikke minst mine søsken da jeg var yngre.
I heftet Norske Ikoner fra Sandnes garn finner du mange slike mønster. Kan f eks nevne koften “Nordkapp” som ble populær etter at den ble brukt i “Farmen”. Riktignok med små endringer.

Koften ble passe i størrelsen, men jeg så at den kunne bli ganske vid i halsen derfor strikket jeg noen ekstra omganger og felte flere masker før jeg strikket halsen.
En ting jeg lærte er at jeg ikke skal strikke vrangborden rundt for så å ta opp masker langs kanten på koften til stolper. Jeg foretrekker å strikke vrangborden frem og tilbake og så ta med de ekstra maskene man skal ha til stolpe. Setter disse ekstra maskene på en tråd når vrangborden er ferdig, og strikker så rundt resten. Da slipper man denne opplukkingen av masker. Kan strikke stolpen rett opp og samtidig strikke kanten som skal skjule klippekanten.

Jakken Nancy