jakke1

Garn: Wollmeise DK, farge “My old blue jeans”
Pinner: 4 mm
Mønster: Dark and Stormy

Ja endelig ett plagg til meg som jeg er riktig så fornøyd med! Jeg strikker mye, men ikke så mye til meg selv. Årsaken er at jeg sjelden blir fornøyd. Desto morsommere når det endelig klaffer. Jakken ble akkurat passe stor, strikket i et nydelig garn. Nå er jeg bare spent på hvordan garnet oppfører seg i bruk. Jeg er nemlig av den typen som får alle plagg til å nuppe seg!

Jakken er strikket fra halsen og ned. Noe som gjør det enkelt å få riktig lengde.
Jeg har strikket den i Wollmeise DK, et garn som er tynnere enn det som er brukt i oppskriften, og pinnen er følgelig også tynnere.
Jeg strikker en blandingsstørrelse!! Starter med str 38, men har økt ut til 70 masker på ermene, og tilsvarende flere masker på for og bakstykke. Har ikke noen fellinger for innsving på bolen. Den er strikket på pinne 4 mm.

Mønsteret er veldig enkelt, men ganske dekorativt. Du ser det som to fletter på hver side av knappestolpen og et litt større motiv på ryggen

jakke2del

Knappekanten og halsen strikkes til slutt ved å ta opp masker rundt hele jakken. Men ellers er det ingen montering da armene strikkes ovenfra og ned mot vrangborden.

jakke2