26. juni 2012

prinsesjal1

Mønster:Prinseteppet
Garn: Filcolana New Zealand lammeull
Pinner: 4 mm

prinsesjal2

Kjært barn har mange navn, så også dette teppet. Men alle navnene skriver seg tilbake til de danske kongelige arvinger. Mønsteret ligger som gratismønster på nettet. Se link ovenfor.
Jeg har en god venninne som skal ha baby i oktober mnd. Da synes jeg dette teppet måtte være midt i blinken. Dessuten har jeg lenge hatt lyst til å strikke det, men har ikke hatt noen å strikke det til før nå!
Teppet strikkes i 3 deler. Først innerfirkanten som strikkes i rillestrikk. Det gikk jo veldig radig. Så strikkes bølgekanten rundt og til sist blonden. Den består av 140 spisser, så det tok litt tid, men veldig greit mønster uten de store utfordringene.

prinsesjal3

Jeg valgte lammeull og det håper jeg faller i smak. Det er ikke av det mykeste garnet jeg vet om, men jeg tror det er varmt og godt. Litt mykere ble det etter en vask i Milo og deretter blokking. Det måler ca 1.25m x 1.25m.

Det gikk med 2 hesper lammeull. Da hadde jeg igjen 4 gram garn :-) Garnet er kjøpt i Danmark hos 123knit (link ovenfor)

Siden jeg ikke har noen baby i nærheten så får jo denne gode, gamle dukken gjøre tjenesten!

prinsesjal4

 

Jeg har gjort en liten vri på mønsteret . Det var etter tips fra Marianne. Marianne Teppet skal syes sammen etter du har strikket bølgemønsteret rundt midtfirkanten! Men jeg strikket det sammen.

Jeg strikket først innerkanten. Så strikket jeg den første siden og fortsatte slik:

Når jeg starter på side nr 2 så strikker jeg den sammen med den første gjennom løkkene

Rettsiden: Lager løkke ved å trekke tråden gjennom løkken som er på høyreside av arbeidet. (Kastene som er på hver side av havskummønsteret). Strikker mønsteret.

Vrangsiden: Kast (=løkke), strikker rett tilbake, løkken som ble laget først på forrige pinne strikkes også rett.