Mønster: Dette mønsteret står i flere hefter samt Mariusboken
Garn: Wollmeise
Pinner: 3 mm

DSC_1943

Ja slik ser vel en stappa pølse ut, i hvertfall føler jeg det slik.:-)

Men saken er den at jeg manglet et plagg til å ha under vinterjakken når jeg går tur. En vanlig ullgenser eller kofte er for tykt. Når jeg så den ribbestrikka Mariusen så tenkte jeg at det måtte jo være midt i blinken.

På mønsteret skal det strikkes frem og tilbake på mønsterdelen. Lat som jeg er så fant jeg ut at rundstrikking jo måtte være midt i blinken. Derfor brukte jeg den oppskriften på mønsterdelen.

Wollmeise er et relativt tynt garn. Derfor måtte jeg gå opp i størrelse, og denne er strikket i Large. Det gikk utrolig raskt å strikke den og rundstrikking er jo virkelig morsomt. I stedet for å felle under ermene så satte jeg maskene på en tråd og masket sammen til slutt.
Dessuten strikket jeg noen ekstra omganger i halsen før halskanten ble strikket. Dette for å få den litt tettere i halsen.

Genseren er forlengst testet og den fungerte helt ypperlig! Jeg ble akkurat passe svett! Kanskje jeg ikke gikk fort nok ? ;-)

DSC_1949

JEG VIL BENYTTE ANLEDNINGEN TIL Å ØNSKE DERE ALLE EN RIKTIG GOD JUL

God-Jul-2011