unnamed

Mønster: Vinterrosekofte
Garn: Sjølingstad Uldvarefarbrikks 2-trådet (4 røde og 2 hvite hesper)
Pinner: 2.5 og 3.25 mm

Jeg har strikket flere av Wenche Roalds flotte design. Dette er et av hennes siste. En nydelig jakke strikket i ren ull. På mitt besøk i Mandal kjøpte jeg med meg garn til div prosjekt. Dette var et av dem. Wenche hadde på seg sin jakke, og jeg falt for det enkle men dekorative mønsteret. Sjølingstad sitt garn er godt å strikke med. Trådene henger ikke så fast sammen ( om du skjønner hva jeg mener) som f eks Rauma sin Finull.

IMG_0284 IMG_0283

Jeg har fulgt mønsteret med alt unntatt stolpene. Her la jeg opp masker til disse samtidig med vrangborden. Strikker så frem og tilbake til jeg skal begynne på selve bolen. Da setter jeg stolpemaskene på en tråd, legger så opp ekstra masker til å klippe i.
Når jeg senere skal strikke stolpene så strikker jeg belegget samtidig. I dette tilfellet da jakken har en mye mørkere farge enn stolpene, så strikket jeg belegget i den mørke tråden. Brukte altså to farger noe som gjorde at jeg måtte tvinne garnet mellom stolpe og belegg. Det gikk helt fint!

detaljen

utsnitt kofte

En annen fordel med mønsteret var at det øverst i nakken ble strikket noen pinner med forkortede rader, noe som gjør at den er perfekt i nakken.
Når det gjelder størrelsen så hadde jeg problemer med å få riktig strikkefasthet. Jeg la derfor opp til str L og pinner 3.25mm, og den ble helt perfekt!
Hvis det er lov å skryte litt så vil jeg si at dette er et av de prosjektene jeg er mest fornøyd med :-)

unnamed (1)

Når det gjelder andre av Wenches design så må dere ta en titt på disse på Ravelry. Bare trykk H E R så er jeg sikker på at dere finner noe dere vil strikke. Lykke til !